Green Deal Logistics

Voor productie van beton kunnen nagenoeg alle grondstoffen lokaal in België of Zuid-Nederland aangekocht worden. Doordat Ready Beton in Brussel 2 sites gelegen heeft naast het kanaal zetten wij voor de toelevering van de grondstoffen maximaal in op watertransport. Hierdoor wordt het wegtransport minder belast. Uit een recente studie blijkt dat we daardoor 1.250 ton CO2 minder uitstoten. Onze centrales liggen in het Noorden en Zuiden van Brussel, bewust gekozen om vlot op de meeste locaties van de Europese hoofdstad te kunnen geraken. Dit alles maakt dat wij in tegenstelling tot alternatieve ruwbouwmaterialen (zoals bijvoorbeeld hout of staal) de transportketens kort kunnen houden.

Bovendien heeft beton een zeer lange levensduurte en goede isolerende eigenschappen. Ideaal om oa de fietsnelwegen,  tram- en metrolijnen van morgen mee te bouwen. De infrastructuur die zal bijdragen aan de omslag naar de CO2 neutraliteit van de logistiek in Brussel.

Wij geloven dat een traditioneel product als beton voldoende duurzame aspecten heeft om een belangrijke rol te spelen in de transitie naar een klimaat-neutrale maatschappij. Vandaar onze deelname aan #GreenDealLogistics. Voor ons niet zomaar een engagement, maar een plicht om onze activiteiten van de productie en transport van beton zo duurzaam mogelijk te maken, met een zo laag mogelijke impact om het milieu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *