Onderwaterstort herinrichting Woluwelaan

1644688741974

Project Omschrijving

Opdrachtgever:   Jan De Nul / Antwerpse Bouwwerken
Locatie:   Machelen
Jaar: 2022
Materiaal:  Benor Beton

Onderwaterstort bij op de Woluwelaan.

De Uitdagingen

Omstreeks 20 uur ‘s avonds begon deze stort op het project Herinrichting Woluwelaan te Machelen. Een betonplaat van maar liefst 875m2 en een dikte van 1.9m. Ongeveer 17u, 170 betonmixers en 1648m3 beton later konden we de werken beëindigen en terugblikken op een vlotte uitvoering. Dit dankzij een prima voorbereiding samen de werfleiding en de andere onderaannemers.

R22 verkeersknooppunt Machelen/herinrichting Woluwelaan

R22_verkeersknooppunt1

Project Omschrijving

Opdrachtgever:   Betonac / Bam
Locatie:   Machelen
Oppervlakte: 15 ,000 m2
Materiaal:   Beton & Colloïdaal Beton

Het bestaande verkeersknooppunt R22 in Machelen ligt er al sinds de jaren zeventig. Het werd echter nooit volledig in gebruik genomen. Hiervoor moeten de vier verkeerslussen die de Brusselse ring (R0) met de Woluwelaan (R22) moeten verbinden, volledig worden afgewerkt.

De Uitdagingen

Voor de afwerking van de verkeersknooppunt heeft Ready Beton 15.000 m3 beton gestort (waaronder colloïdaal beton). Zodra het knooppunt in gebruik wordt genomen zorgt voor een zeer positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid. Nog niet alle werkzaamheden zijn volledig afgewerkt. Op dit moment krijgen de ongebruikte verkeersarmen een grondig onderhoud. Hiervoor zullen geluidsschermen geplaatst worden over de volledige lengte van de nieuwe op- en afritten om de hinder voor de buurtbewoners te beperken.

Ondergrondse Parking Markt Vilvoorde

Project Omschrijving

Opdrachtgever:   Van Roey
Locatie:   Vilvoorde
Jaar:   2017
Oppervlakte: 5,000 m2
Materiaal:   Betonmortel

Op de markt in Vilvoorde wordt gewerkt aan een nieuwe parkeergarage om zo meer parkeergelegenheid te creëren. Aannemer Van Roey schakelde Ready Beton in voor de leveranties betonmortel (5000 m3).

De Uitdagingen

De parkeergarage zal twee verdiepingen tellen en maar liefst 195 auto’s zullen er kunnen parkeren. In de Marktstraat komt de parking-inrit terwijl de parking verlaten mogelijk wordt via de uitrit in de Bergstraat. Verder zullen er op de Grote Markt twee stijgpunten komen (lift en trapkoker).

Bijzonder aan dit project is de levering van 1400 m3 betonmortel voor de vloerplaat. Binnen veertien uur werd de beton in het project verwerkt door middel van de inzet van drie betonpompen.